Despre Noi

Despre noi

ASFOR- este persoană juridică şi funcţionează ca organizaţie patronală şi profesională, autonomă, neguvernamentală şi apolitică, a agenţilor economici din industria de exploatare şi prelucrare primară a lemnului, reprezentând, susţinând şi apărându-le interesele economice, tehnice, comerciale şi sociale în relaţiile cu autorităţile publice, cu sindicatele şi cu alte persoane juridice şi fizice, pe plan naţional şi internaţional. Din anul 1995, ASFOR face parte din CONPIROM-Confederaţia Patronală pentru Industria României, iar din anul 1996, a devenit membră a CCIR-Camera de Comerţ şi Industrie a României. Din anul 2004 este membră a EOS-Organizaţia Europeană a Producătorilor de Cherestea, iar în 2006 a aderat la ENFE- Organizaţia Europeană a Antreprenorilor Forestieri şi la EAC- Consiliul European pentru Arboricultură.

În urma adunării generale din 12.05.2011 preşedinte al ASFOR a fost ales domnul Nicolae Ţucunel. De asemenea, s-a ales şi un nou consiliu director format din 21 de membri.

Adunarea Generală Extraordinară din data de 26.01.2012, în conformitate cu prevederile legii nr.62/2011 a dialogului social, a aprobat noul model de Statut al ASFOR, modificat şi autentificat de Judecătoria sector 2 Bucureşti prin Încheierea 4811 din data de 29.02.2012.

Conform Hotărârii Consiliului Director nr. 88/26.01.2012 şi 89/27.03.2012 s-au aprobat modificări în rândul sucursalelor, cât şi a judeţelor arondate, în prezent sucursalele ASFOR sunt în număr de 12 după cum urmează : Cluj, Baia Mare, Braşov, Sibiu, Vest,  Rîmnicu-Vâlcea, Bucureşti, Prahova, Bacău, Piatra-Neamţ, Buzau şi Bucovina Suceava.

Ultima actualizare (Miercuri, 02 Decembrie 2015 07:09)

ORGANIGRAMA ASFOR

Organele de conducere şi de administrare ale asociaţiei sunt:

Ultima actualizare (Duminică, 08 Iulie 2012 09:08)

Misiunea ASFOR

ASFOR promovează şi protejează interesele generale, economice, juridice, tehnice de producţie, comerciale, de imagine ale breslei, la nivel naţional şi internaţional.

• Dezvoltarea durabilă a economiei forestiere prin politica sectorială promovată;
  • Reprezentarea intereselor societăţilor forestiere;
  • Creşterea performanţelor societăţilor forestiere;
  • Informarea membrilor şi a colectivităţilor asupra economiei forestiere;
  • Promovarea pe piaţa internă şi externă a produselor forestiere.

Ultima actualizare (Joi, 26 Iunie 2014 06:53)

Statutul Asociatiei Forestierilor din Romania

CAPITOLUL I

DENUMIREA SI SEDIUL PRINCIPAL

Art.1. În scopul susţinerii şi promovării intereselor agenţilor economici din industria de exploatare şi prelucrare primară a lemnului, reprezentanţii societăţilor interesate au hotărât în unanimitate la întrunirea din 14.04.1994, din Bucureşti, prin liber consimţământ, constituirea Asociaţiei Forestierilor din România, denumită în continuare ASFOR, în baza Legii nr. 21/1924.

Ultima actualizare (Miercuri, 13 Mai 2015 08:47)

Citeşte mai mult...

REGULAMENT Privind Organizarea şi funcţionarea Consiliului Director al Asociaţiei Forestierilor din România ASFOR

Art.1. Forestierilor din România - ASFOR funcţionează în baza dispoziţiilor OG nr. 26/2000 a asociaţiilor şi fundaţiilor şi a Statutului propriu.

Art.2. Organismul de reprezentare generală, de execuţie şi cu drept de decizie în probleme curente este Consiliul Director.

Ultima actualizare (Luni, 04 Iunie 2012 14:58)